Ceļojuma aptieciņa

Lai atvaļinājums izdotos lieliski, ceļojumā vai dodoties atpūsties, noteikti jāņem līdzi ceļojuma aptieciņa. Pareizi sagatavota aptieciņa var novērst dažādu problēmu rašanos ceļojuma un atpūtas laikā. Ceļojuma aptieciņas saturs ir atkarīgs gan no ceļojuma galamērķa, paredzētajām aktivitātēm, kā arī ceļojuma vai atpūtas dalībniekiem. Dodoties pārgājienā, noteikti līdzi jāņem apsēji, plāksteri un ziede pret sastiepumiem, bet ceļojumā uz kādu tropisku galamērķi, līdzi noteikti jāņem tabletes pret malāriju.

 

Ceļojuma aptieciņā jābūt:

*līdzekļiem pret caureju, jo tieši caureja ir pati biežākā slimība

ceļojumos, to izraisa vīrusi, kas sastopami krāna ūdenī vai no krāna ūdens sagatavotos ledus gabaliņos;

 

*līdzekļiem pret aizcietējumiem;

*līdzekļiem pret sliktu dūšu-sliktu dūšu un vemšanu var izraisīt gan brauciens automašīnā, gan ekskursija ar kuģīti, kā arī nemazgātu pārtikas līdzekļu lietošana. Jāuzmanās, ja tablešu sastāvā ir difenhidramīna hidrohlorīds, kuru izmanto arī bezmiega ārstēšanai-tas var izraisīt miegainību.

*pretsāpju un pretdrudža līdzekļiem-bezrecepšu pretsāpju medikamenti labi tiek galā ar vieglām līdz vidējām sāpēm. Ibuprofēns vai Paracetamols ir gan pretsāpju, gan arī pretdrudža līdzekļi ar temperatūru pazeminošu iedarbību. Taču nevienu no tiem nedrīkst lietot ilgstoši-ja sāpes nepāriet, noteikti jādodas pie ārsta!

 

*termometram;

*līdzekļiem pret kukaiņu kodumu izraisītu niezi. Kodumu vietas nedrīkst kasīt, jo kasīšana pastiprina niezi un šādi var rasties arī iekaisums, jo baktērijas viegli iekļūst organismā caur sakasīto ādu;

 

*līdzekļiem pret saules apdegumiem;

*deguna pilieniem;

* līdzekļiem brūču dezinfekcijai un apstrādei;

*plāksteriem un pārsējiem, elastīgajām saitēm, kā arī ziedēm pret sastiepumiem.

 

  Drukāt